Meet The Team

Eva de Boer,
voorzitter
Eva.jpg

Als initiatiefnemer en voorzitter van Wijland Woonpioniers voelt Eva een grote drive en verantwoordelijkheid om te zorgen dat dit mooie project bodem krijgt. Daarvoor brengt zij enthousiasme, veerkracht en doorzettingsvermogen mee. Eva is een echte verbinder. Door haar betrokken, integere houding  en talent om zich in te leven in een ander, zorgt zij voor een stevige groepsbasis. Met haar ongebreidelde enthousiasme zet Eva ons project op de kaart bij gemeentes en andere partijen.

Saskia van Rhoon,
penningmeester
WIN_20181206_21_22_12_Pro.jpg

Woonpionier van het eerste uur. Saskia is pragmatisch en praktisch ingesteld en zorgt als penningmeester dat de financiële administratie van de wooncoöperatie tip top in orde is.

Saskia werkt nauwkeurig en weet goed om te gaan met cijfers en formules, als lid van de werkgroep financiën zorgt zij samen met Bram dat onze financiële stukken aangeleverd en telkens bijgeschaafd worden. Het doet haar goed de woongemeenschap en haar leden te zien groeien en ze levert graag een bijdrage aan het faciliteren van de groei van onze organisatie.

Tessa Buck,
secretaris

Tessa is gedreven om dit project tot een succes te maken en de wooncoöperatie als vernieuwende woonvorm aan het Nederlandse woonlandschap toe te voegen. Ze werkt in Amsterdam als adviseur wooncoöperaties voor stichting !WOON. Daarvoor werkte ze in de culturele sector en deed daar ervaring op met projectontwikkeling, PR en crowdfunding. Ze werkt nauwkeurig en zet haar creatieve skills in binnen de werkgroep communicatie om onze boodschap op effectieve wijze de wereld in de sturen. Als secretaris werkt ze graag achter de schermen (zowel letterlijk als figuurlijk) aan het opzetten van onze ledenadministratie en schrijft ze de teksten en brieven voor onze organisatie.

portretfoto spring bewerkt_klein.jpg
Arjan Bresser

Arjan is geboren in een klein dorpje aan de Waal in de Betuwe, Varik. Hij heeft met zijn studie MBO Plantenteelt en Handel veel kennis die ingezet kan worden in bijvoorbeeld de moestuin of plantenkas. In de werkgroep Bouw onderzoekt Arjan naar innovatieve en haalbare technieken en bouwmaterialen voor ons project.

Arjan is een echt ‘mensen mens’ die graag met anderen in gesprek gaat. Een open en toegankelijke houding kenmerkt hem in zijn doen en laten.

Arjan.jpg
Suus Bertrams

Suus neemt haar ervaring in 15 jaar wonen, werken en organiseren in woongemeenschappen mee in het realiseren van Wijland Woonpioniers.

Ze is actief in de werkgroep 'organisatie' waar ze haar ervaring en kennis van groepsprocessen en conflicthantering meeneemt om onze organisatie op rolletjes te laten verlopen.

Suus.jpg
Bram Haegens

Bram wordt wel eens gekscherend onze ‘financiënman’ genoemd, en dat komt niet uit de lucht vallen. Hij is slim en doortastend en hij heeft een sterk analytisch denkvermogen en is een expert in Excelformules. Samen met Saskia werkt hij onze business case uit en schaaft deze bij zodat we straks met een dijk van een plan naar de bank kunnen stappen. Maar hij steekt ook graag zijn handen uit de mouwen! Hij kijkt uit naar de fase wanneer we een stuk grond ter beschikking hebben en kunnen gaan sjouwen en zwoegen.

20190705_163611.jpg
Andre Claassen

André is opgeleid als bos- en natuurbeheerder, maar hij heeft intussen alle hoeken en gaten van het platteland gezien. Hij stimuleerde duurzaam houtgebruik, plantte bossen aan bij Berlijn en werkte voor een milieufederatie. Nu is hij is projectleider van Duits-Nederlandse natuur- en

landschapsprojecten.

Hij zet graag zijn tanden in moeilijke processen. André zet zijn kennis van ecosysteemdiensten,

duurzaamheidstrategie, duurzaam bouwen en leefbaarheid in om onze hoge ambities op het gebied van ecologisch bouwen te borgen binnen ons project.

Andre.jpg
Isha Schoots

Een van de “brains” van onze organisatie! Werktuigbouwkundige, R&D Engineer, 3D tekenaar. Naast denkwerk is Isha ook goed in aanpakken; hij draait zijn hand niet om voor klussen om het huis en in de tuin. Hij houdt van efficiëntie en duurzame technologie. Dat mag ingewikkeld maar ook best eenvoudig zijn, zo is hij met de fiets rond Eurazië getoerd. Binnen Wijland Woonpioniers is hij een stuwende kracht voor de ontwikkelingen in de werkgroepen financiën en bouw.

IMG-20210326-WA0002.jpg

Procesbegeleiding

Clemens Mol.jpg

Clemens Mol
 

LI-In-Bug zwart wit.png

Clemens Mol heeft een lange staat van dienst op het snijvlak van wonen en zelfbestuur. Als adviseur helpt hij coöperaties bij het opbouwen van hun organisatie. Daarbij is zelforganisatie en zelfdoen een belangrijk uitgangspunt. Ook schreef hij mee aan het actieplan wooncoöperaties in Amsterdam, dat de weg vrij moet maken voor een flinke stijging van coöperatieve woningen in de stad. Hij is mede-oprichter van Cooplink, een landelijk kennisplatform en belangenorganisatie voor wooncoöperaties.

Clemens gaat ons adviseren en begeleiden bij ons haalbaarheidsonderzoek aankoop bouw en het verder opzetten van de wooncoöperatie.