Zoeken

De Gelderlander over onze ecologische bouwplannen in Berg en Dal

Bijgewerkt op: 8 mei 2021

Vandaag verscheen er een artikel in de Gelderlander over onze plannen voor het realiseren van een ecologische woongemeenschap in de gemeente Berg en Dal. Op het voormalige legervoertuigenterrein van Reomie komt een nieuwe woonwijk met 150 tot 250 woningen. De raad heeft de wens uitgesproken dat de helft daarvan zal bestaan uit sociale huur en middenhuur tot 900 euro. Projectontwikkelaar Schipper Bosch gaat het terrein ontwikkelen waarbij veel aandacht is voor het behouden van de cultuurhistorische waarde van het terrein en het verrijken van de biodiversiteit. Duurzaamheid is tevens een belangrijk speerpunt in de plannen van de ontwikkelaar. Wijland Woonpioniers wil voor een deel voorzien in de behoefte aan (blijvend) betaalbare woningen in de gemeente. Daarover zijn we in gesprek met de gemeente Berg en Dal en projectontwikkelaars zoals Schipper Bosch.


[Klik op de afbeelding om naar het online artikel te gaan]


Raadsleden overwegend positief, ook kritisch geluid


Op donderdag 29 april heeft onze voorzitter Eva de Boer ingesproken bij de raadsvergadering van de gemeente Berg en Dal die (deels) ging over de woningbouwplannen voor het Reomie-terrein. Ze heeft verteld over onze intentie om met de wooncoöperatie blijvend betaalbare en ecologische woningen te realiseren in de gemeente Berg en Dal. Ze deed daarbij een beroep op de raadsleden om medewerking te verlenen aan het realiseren van dit innovatie en duurzame zelfbouwproject. Naast positieve reacties van de raadsleden waren er ook kritische geluiden, o.a. van Polderbreed. Er is een zorg dat onze woningen niet beschikbaar zouden zijn voor inwoners van Ooij. Dit is niet gezegd. Als inwoners uit Ooij zich kunnen vinden in onze visie zijn ze van harte welkom om zich te melden zodra we weer leden gaan werven.


Nog even dit


Wij hebben ons project gepresenteerd aan Schipper Bosch; die heeft aangegeven het concept interessant te vinden en ons mee te willen nemen in de haalbaarheidsstudie. Toezeggingen zijn er nog niet gedaan. Ook zijn we nog in gesprek over twee andere locaties in de gemeente. Zodra we zicht hebben op het tekenen van een optie-overeenkomst met een projectontwikkelaar zullen we onze definitieve locatie uiteraard onder luid trompetgeschal bekend maken!

Wij zijn als groep enorm gedreven om een plek in de gemeente Berg en Dal te vinden voor de realisatie van ons project. Daarbij zoeken we graag de samenwerking met lokale partijen en willen we ook mensen uit de gemeente uitnodigen zich bij ons te melden.

205 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven