Zoeken

Proost! 🌟

Bijgewerkt op: 23 dec. 2019

Het jaar is alweer bijna voorbij, dus we blikken graag met je terug op de hoogtepunten van 2019. Welke stappen hebben we gezet op weg naar Wijland? En met het aflopen van dit jaar, staat er alweer een nieuw voor de deur. We kijken dus ook vooruit: wat ons betreft wordt 2020 het jaar waarin we gaan neerstrijken op een stuk land! Daar proosten we op 🥂


2019 in vogelvlucht:


  • Na onze infodag en meetup op 2 maart in Lent hebben we 2 nieuwe leden mogen verwelkomen in onze kerngroep: Suus Bertrams en André Claassen! Welkom! Hier stellen zij zich graag aan je voor. Je kunt daar meteen de andere leden ontmoeten.

  • We zijn in gesprek gegaan met diverse gemeentes (Nijmegen, Beuningen, Berg en Dal en Heumen) over het vinden van een geschikte locatie voor onze ecologische woongemeenschap. Er wordt enthousiast gereageerd op onze plannen.De onderhandelingen zijn nu nog te pril om met verdere details naar buiten te treden, maar zodra er nieuws is, ben jij de eerste die het leest.

  • In mei hebben we de akte ondertekend bij de notaris en daarmee de vereniging opgericht. We zijn een wooncoöperatie conform artikel 18A van de woningwet. Eva de Boer is onze voorzitter, Saskia van Rhoon is de penningmeester en Tessa Buck is secretaris.

  • We hebben een procesbegeleider aangesteld die samen met ons dit complexe project tot een succes gaat maken: Clemens Mol.

  • We zijn gaan kijken (op een koude januaridag) en bikkelen op de bouwplaats (een hete septemberdag) bij onze vrienden van Ecodorp Boekel Op vrijwel alle fronten (ecologie, community, organisatie) inspireren zij ons door hun vasthoudendheid en creativiteit in het oplossen van problemen. We hebben dus besloten om een spinoff te worden van … https://www.ecodorpboekel.nl/

  • Bram en Tessa trokken in de vroege zomer door Zuid-Europa en bezochten een aantal ecodorpen en communities om inspiratie op te doen voor Wijland. Lees hier meer over hun bezoek aan het grootste ecodorp van Europa, Tamera in Portugal.


In 2020:


  • Vinden we een bouwkavel en starten we ons haalbaarheidsonderzoek.

  • Kiezen we onze architect en gaan we onze plannen verder uitwerken aan de tekentafel.

  • Gaan we jou ontmoeten? We hebben de intentie om nieuwe leden te gaan werven voor de werkgroepen (organisatie, bouw, financiën en communicatie). Daartoe gaan we weer nieuwe infodagen en meet ups organiseren.

  • Starten we met onze crowdfundingscampagne en kloppen we aan bij de bank.

53 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Koffiedate